KNVB onderzoekt het niet meedoen Kevin Brands bij Telstar

21 april 2014 om 20:17
nl
De KNVB gaat een onderzoek doen naar het niet meespelen van Kevin Brands bij Telstar in de wedstrijd tegen Willem II. De Tilburgers werden kampioen door maandag met 4-0 te winnen van Telstar.
Geschreven door

Willem II-speler Kevin Brands werd in de winterstop verhuurd aan Telstar. De clubs hadden afgesproken dat Brands, die volgend seizoen nog onder contract staat bij Willem II, niet mee zou spelen in het onderlinge duel. Brands gaf zelf ook aan niet tegen zijn oude club te willen spelen, zei trainer Marcel Keizer van de Velsense club na afloop van de wedstrijd.
VerbodenDe voetbalbond KNVB legde dit dilemma eerder voor aan de aanklager betaald voetbal. "Het is in Nederland verboden dit soort afspraken over gehuurde spelers contractueel vast te leggen. Zij moeten gewoon worden opgesteld als ze niet geblesseerd zijn", aldus een woordvoerster. Willem II won de wedstrijd in het eigen stadion met 4-0 en dwong als kampioen promotie af naar de eredivisie.
De zet van trainer Keizer was best opmerkelijk, want Brands was de laatste weken goed in vorm. "Toch is het beter zo. Die jongen moet hier gewoon volgend jaar weer op het veld staan'', zei hij.
'Eerst interview bekijken'De woordvoerster van de KNVB liet in het midden of Telstar in overtreding was. "Dat is aan de aanklager om te bepalen. Hij zal eerst het interview met Keizer bekijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.