Philips en Radboud ontwikkelen ‘slimme pleister’

13 oktober 2014 om 19:26
nl
Philips gaat met het Radboud universitair medisch centrum (Radboudumc) in Nijmegen samenwerken. Ze ontwikkelen technologie die de gezondheidszorg kan verbeteren. Hun eerste product is een 'slimme pleister' voor COPD-patiënten. Dat meldde het Eindhovense bedrijf dinsdag op een conferentie in San Francisco.
Geschreven door

Philips is gespecialiseerd in het ontwikkelen van medische elektronica.
Slimme pleisterPhilips en Radboudumc maakten een ‘slimme pleister’ voor patiënten met chronische obstructieve longziekten (COPD). De pleister verzamelt informatie over de patiënt. Je moet dan denken aan gegevens over hoeveel iemand beweegt, ademhaling en hartslag.
Philips heeft een platform gemaakt, HealthSuite, dat ervoor zorgt dat de informatie voor alle betrokken zorgverleners op afstand beschikbaar is. Patiënten hoeven daardoor dus minder vaak naar het ziekenhuis en kunnen ook zelf op een tablet zien hoe het ervoor staat met hun gezondheid.
Verbeteren zorgRadboudumc is de eerste Europese partner voor HealthSuite. De bedoeling is dat medisch personeel via het systeem informatie over patiënten uit kan wisselen, maar bijvoorbeeld ook diagnoses kan doorsturen.
Philips hoopt met het systeem behandelresultaten, zorgcoördinatie en zelfredzaamheid van patiënten te kunnen verbeteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.