Moeder van Ossendrechtse vondeling: 'Sorry! Sorry! Sorry!'

22 april 2014 om 10:57 • Aangepast 24 april 2020 om 11:59
nl
De Ossendrechtse vondelinge is na 28 jaar herenigd met haar moeder. Maandag werd op de Vlaamse omroep VTM het emotionele moment uitgezonden. "Sorry! Sorry! Sorry!" zei de moeder.
Geschreven door

De teruggevonden dochter zei volgens Het Laatste Nieuws: "Laat me niet meer los. Nooit meer."
'Pauline van Ossendrecht' werd in 1985 te vondeling gelegd. Na een zoektocht van het Vlaamse televisieprogramma 'Vind Mijn Familie' bleek dat ze Marjorie heet. Haar moeder is de 49-jarige Freda, een Ghanese vrouw uit Antwerpen die ongewenst zwanger raakte.
Zwanger na verkrachtingFreda verliet Ghana voor België waar haar zus al woonde. Een vriend van haar zus hielp haar om een reisvisum te krijgen en maakte misbruik van haar naïviteit. Hij verkrachtte haar, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Drie maanden later realiseerde ze zich dat ze zwanger was.
Ze hield de zwangerschap geheim tot ze beviel in haar slaapkamer. Haar zus en haar man hoorden het gehuil van de baby en namen haar mee. Freda dacht naar een veilige plek. Ze beloofde dat ze er nooit over zou praten.
Boos op moederFreda kreeg nog twee kinderen. Onlangs vertelde ze haar dochter over het kind dat bij haar is weggehaald. Zij schakelde 'Vind Mijn Familie' in. Het televisieprogramma startte een zoektocht. Zo kwamen ze terecht bij Pauline van Ossendrecht.
Marjorie wist dat ze een vondeling was, maar wilde haar adoptie-ouders niet kwetsen door op zoek te gaan naar haar biologische ouders. Ze is boos geweest op de moeder die ze niet kende. "Vooral de plek vond ik erg. Ze had me toch naar een veilige plek kunnen brengen? Maar ergens in een berm? Het had slecht met me kunnen aflopen."
Drie weken geleden ontmoetten de twee elkaar voor het eerst in Antwerpen. "Nu ben ik pas compleet," zei Freda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.