Brabantse prominenten roepen op: stop bezuinigingen zorg

22 april 2014 om 10:27
nl
Een groep prominenten heeft dinsdag middels een advertentie in de Volkskrant een oproep gedaan aan het kabinet om af te zien van grote bezuinigingen in de zorg. Onder hen vier Brabanders.
Geschreven door

Onder de groep prominenten bevinden zich de Brabanders Henk Krol (politicus) uit Eindhoven, cabaretier Guido Weijers uit Breda, partijvoorzitter SP Jan Marijnissen uit Oss en de oud-hoofdredacteur van het Brabants Dagblad Tony van der Meulen uit Den Bosch.
Verdwijnen thuiszorgIn de advertentie wordt ook gevraagd om de behandeling van de twee grote zorgwetten in ieder geval een jaar uit te stellen. “Het kabinet van PvdA en VVD wil dat ouderen langer thuis blijven wonen. Daarom is er voor veel ouderen die zorg nodig hebben geen plek meer in een verzorgingshuis: 800 verzorgingshuizen worden met sluiting bedreigd."
Ook de bezuinigingen op de zorg baart de ondertekenaars zorgen. "Tegelijkertijd wordt er door het kabinet óók flink bezuinigd op de thuiszorg, huishoudelijke verzorging en de dagbesteding en begeleiding. Dit kan niet. Je kunt niet de verzorgingshuizen sluiten, terwijl ook in de thuiszorg wordt gesneden", aldus een deel van de advertentietekst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.