Dierenrijk Nuenen reageert op filmpje van konijn etende tijger: ‘Roofdieren eten nu eenmaal vlees’

22 april 2014 om 15:41 • Aangepast 24 april om 11:59
Het Dierenrijk Nuenen vindt het ‘jammer’ dat het voederen van de tijgers als schokkend is ervaren. Een van de tijgers at op eerste paasdag voor de ogen van ouders en kinderen een wit konijntje met huid en haar op. "Het zijn geen vegetariërs", reageert het Dierenrijk.
Geschreven door

Voor het Dierenrijk Nuenen is het voederen van de roofdieren met dode dieren bijna dagelijkse kost. "Roofdieren eten nu eenmaal vlees, het zijn geen vegetariërs", zegt parkmanager Martin van Hees.
Van Hees: "Onze roofdieren krijgen regelmatig vlees te eten. In de natuur moeten ze daar zelf op jagen. Dat is hier onmogelijk dus geven we ze dode dieren. Niet elke dag, want daar is hun maag-darmstelsel niet op gebouwd."
[YouTube:body:http://youtu.be/OwiK2p1HYMo]
Met huid en haarDe roofdieren krijgen in de meeste gevallen voorbewerkt vlees. "Op speciale dagen geven we uit educatief oogpunt speciale voederpresentaties voor het publiek. De roofdieren krijgen dan een kip of konijn waar de vacht nog om zit."
Dat vlees niet wordt geprepareerd heeft een reden. "De verzorgers geven uitleg bij wat er te zien is bij de voederpresentatie. Voor de spijsvertering van de roofdieren is het ook belangrijk dat zij regelmatig hun prooi letterlijk met huid en haar opeten."
Konijn op het menuVan Hees geeft aan dat het geen toeval was dat de tijgers op eerste paasdag konijn te eten kregen: "Er stond konijn op het menu en daar zijn we niet van afgeweken."
De parkmanager zegt niet alleen geschokte reacties op de etende tijger te hebben gekregen. "Veel mensen reageerden juist positief. Maar we gaan voortaan vooraf aankondigen wat er bij de voederpresentaties te zien zal zijn", aldus Van Hees.

Wachten op privacy instellingen...