Sport dinsdag: Kraker NAC-RKC in uitverkocht stadion

22 april 2014 om 12:35
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met dinsdag aandacht voor de volle bak bij NAC-RKC, voormalig NAC-trainer Ton Carton die overleden is en scheidsrechters Danny Makkelie en Bas Nijhuis.
Geschreven door

UitverkochtDe voetbalwedstrijd NAC Breda-RKC Waalwijk zal zondagmiddag waarschijnlijk in een uitverkocht stadion gespeeld gaan worden. Beide ploegen zijn nog volop in strijd om zich rechtstreeks te handhaven in de eredivisie. Alle kaarten voor NAC-supporters zijn al uitverkocht. Het uitvak met RKC-supporters is bijna vol.
CartonVoormalig NAC-trainer Ton Carton is zondag op 65-jarige leeftijd overleden. De trainer uit Bavel werkte vanaf 1989 twintig jaar bij NAC Breda als onder meer assistent-trainer van Cor Pot, Piet de Visser, Wim Rijsbergen en Ronald Spelbos. Daarna werkte hij nog als hersteltrainer.
Makkelie fluit PSVScheidsrechter Danny Makkelie is door de KNVB aangewezen om zondag PEC Zwolle - PSV te fluiten. PSV heeft de punten hard nodig in de strijd om de vierde plek. Voor PEC staat na de bekerwinst van afgelopen zondag niets meer op het spel. De ploeg speelt ook volgend jaar in de eredivisie en is al verzekerd van Europees voetbal.
Nijhuis fluit NAC - RKCDe wedstrijd NAC – RKC staat zondag (14.30 uur) onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Nijhuis floot afgelopen zondag nog de bekerfinale waarin PEC Zwolle landskampioen Ajax met 5-1 versloeg. Wat betreft NAC, floot Nijhuis dit seizoen tweemaal eerder een duel van de Bredanaars. Beide keren wist NAC niet te winnen. Bij FC Utrecht ging het met 4-2 onderuit en thuis hield het Feyenoord op een 1-1-gelijkspel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.