Festival Brabant Open Air op losse schroeven: 'Poen is grote probleem'

22 april 2014 om 12:41
nl
Het is onduidelijk of er dit jaar een zesde editie komt van het festival Brabant Open Air. Volgens festivaldirecteur Marc Meeuwis is het moeilijk de financiering voor het Eindhovense festival rond te krijgen. Dat laat Meeuwis dinsdag weten.
Geschreven door

De directeur van het festival hoopt dat alles nog goed komt. "We hebben het festival vijf jaar lang met veel plezier en tegenslagen georganiseerd. Aan kwaliteit en ideeën geen gebrek."
Grote kans?Meeuwis hoopt snel de knoop door te kunnen hakken. "65 procent kans dat Brabant Open Air dit jaar doorgaat. De poen is het grote probleem. We vragen ons af of we de financiering rondkrijgen."
Binnen twee weken hoopt Marc Meeuwis meer te weten over de toekomst van het festival op Strijp-S. Vorig jaar traden artiesten op als Guus Meeuwis en Will& The People. Voor dit jaar zijn er nog geen artiesten bekend.
Ruim 13.000 bezoekersBrabant Open Air trok vorig jaar 13.500 bezoekers, verspreid over drie dagen. Het festival startte vijf jaar geleden in Lieshout. Daarna vertrok BOA richting het Eindhovense Strijp-S om meer bezoekers te trekken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.