'Toezichthouders niet op de hoogte van oplichting Easy Life'

22 april 2014 om 13:17
nl
Er is geen bewijs dat toezichthouders AFM en De Nederlandsche Bank in 2006 al wisten dat beleggers werden opgelicht door het Helmondse beleggingsbedrijf Easy Life. Gedupeerde beleggers hebben hun rechtszaak tegen de Autoriteit Financiële Markten, De Nederlandsche Bank en het Openbaar ministerie dinsdag verloren.
Geschreven door

Volgens de rechtbank in Amsterdam was het ook niet de taak van de AFM en DNB om te controleren of de inleg werd geïnvesteerd of te waarschuwen over vermoedens van oplichting.
Beleggers halen bakzeilDe rechter is het ook niet eens met de beleggers die zeggen dat het OM traag handelde met het maken van een begin van een strafrechtelijk onderzoek. "Er was op het moment van de aangifte geen sprake was van een redelijk vermoeden van schuld aan oplichting.''
Het Helmondse beleggingsbedrijf Easy Life ging in 2008 failliet nadat de directie was gearresteerd voor miljoenenfraude. Van 42 miljoen euro inleg van ongeveer 500 beleggers was maar negen miljoen euro geïnvesteerd. Vier directeuren werden veroordeeld tot 4,5 jaar voor oplichting en deelname aan een criminele organisatie.
Volgens de beleggers is door de autoriteiten en later door juristen en de curator veel tijd verspild, waardoor ze meer verloren dan nodig was. Maar de rechter wijst de beschuldigingen richting toezichthouders dus van de hand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.