Rechtbank wil onderzoek naar uitlekken verklaringen Tilburgse crimineel Alain S. - Omroep Brabant

Rechtbank wil onderzoek naar uitlekken verklaringen Tilburgse crimineel Alain S.

22 april 2014 om 15:32
nl
Het Openbaar Ministerie moet uitzoeken of de verklaringen van de criminele Tilburger Alain S. ontoelaatbaar zijn verspreid. De rechtbank in Breda heeft dat dinsdag bepaald op verzoek van de advocate van de verdachte.
Geschreven door

De 44-jarige Alain S. stapte twee jaar geleden het politiebureau binnen omdat hij werd bedreigd en verlinkte al zijn criminele vrienden en een groot deel van de Tilburgse onderwereld. Alain S. wordt een bedreigde getuige genoemd, maar is dat officieel niet. Hij is zelf verdachte, maar wordt wel door de politie beschermd.
Verklaringen circuleren rondZijn verklaringen circuleren sinds juli 2013 in de pers. Maar het verhaal kwam ook terecht bij het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Zuid-West Nederland, een overheidssamenwerking én bij een hoogleraar van de universiteit in Tilburg. Via een vertrouwelijk rapport belandden details uit de verklaringen ook bij de gemeente Tilburg.
Het plaatsvervangend hoofd van het RIEC Zuid-West Nederland heeft eerder gezegd dat hij de verklaring met instemming van de officier van justitie kreeg voor wetenschappelijk onderzoek.
Hennepfamilie aangehoudenAdvocate Marielle van Essen vindt het ontoelaatbaar dat de verklaringen van de Tilburger op straat zijn beland.
Op basis van zijn verklaringen is in 2012 de Tilburgse 'hennepfamilie' K. aangehouden en later een aantal elektriciens en makelaars. In totaal worden tot dusver zeventien mensen vervolgd voor jarenlange hennepteelt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.