Kankerpatiëntje Britt (7) uit Helmond voor behandeling naar de VS, benodigde geld bijna binnen

22 april 2014 om 17:28 • Aangepast 24 april 2020 om 12:00
nl
Het 7-jarige kankerpatiëntje Britt kan binnenkort voor behandeling naar Amerika. Bij het meisje uit Helmond werd in februari een agressieve vorm van kinderkanker vastgesteld. Om haar overlevingskansen te vergroten is een behandeling in de VS nodig. Daarvoor is 100.000 euro nodig. Dat bedrag was dinsdag bijna bij elkaar.
Geschreven door

Vijf weken geleden werd gestart met het inzamelen van geld. Met hulp van onder meer winkeliers, vriendjes van school en een speciale Facebookpagina is nu ruim 93.000 euro opgehaald.
Meerdere chemokurenNa zes chemokuren in Nederland zijn de overlevingskansen van de zieke Britt dertig procent. Met een speciale behandeling in het kinderziekenhuis in Philadelphia kan haar overlevingskans met twintig procent toenemen. De behandeling duurt zes maanden en kost in totaal 100.000 euro.
Per jaar krijgen ongeveer dertig kinderen te horen dat ze een agressieve vorm van kinderkanker hebben. Naast Britt is ook Sophie een van hen. Zij heeft nog tienduizenden euro's nodig voor een behandeling. Via social media en speciale sites proberen vrienden, familie en kennissen geld op te halen voor de behandeling in de VS.
In september naar de VSAls de chemokuren aanslaan, kan Britt in september naar het kinderziekenhuis in de VS. De ouders van de zieke Britt willen geen media-aandacht voor hun zieke dochter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.