Video

The day after: Willem II'ers niet op trainingsveld, commerciële afdeling mag aan de bak

22 april 2014 om 17:21 • Aangepast 24 april 2020 om 12:00
nl
De spelers van Willem II werden dinsdagmiddag niet belast met een uitlooptraining. Deze stond gepland, maar veel spelers waren te vermoeid na de festiviteiten rond het kampioenschap.
Geschreven door

De Tilburgers promoveerden maandag naar de eredivisie en werden vervolgens gehuldigd in het stadion en de binnenstad. Er werd tot diep in de nacht feest gevierd. Trainer Jurgen Streppel wilde een dag later toch alle spelers op de club hebben, maar getraind werd er niet.
BegrotingWel keek Streppel vast vooruit het komende seizoen op het hoogste niveau, waarin Willem II hoopt te groeien naar een begroting van minimaal 8 miljoen euro. Zo moet er bijvoorbeeld een nieuwe shirtsponsor komen, dit seizoen speelden de Tilburgers nog met de naam van de lokale kapper John Beerens op de borst. De Tilburgers hopen dat nu een grote vis toehapt.
Streppel: "We moeten eerst maar eens kijken of we het voor elkaar kunnen krijgen. We kunnen heel hard roepen dat het moet en dat er spelers bij moeten komen, maar er moet financieel wel ruimte voor zijn. De mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn moeten aan de bak. Samen moeten we zorgen dat er een geweldig elftal komt te staan dat voor langere tijd in de eredivsie moet blijven."
'Handhaving moet mogelijk zijn'Willem II degradeerde vorig voetbalseizoen uit de eredivisie, maar keert na de zomer dus terug op het hoogste niveau. Aanvoerder en topscorer Ruud Boymans verwacht dat de club daar voor langere tijd terugkeert. "Als de club een paar gerichte aankopen doet, moet dat mogelijk zijn."
Aanvoerder Jordens Peters voelde zich een dag na de festiviteiten nog best fris. "Ik heb de huldigingen in een roes beleefd. En we zijn voorlopig nog niet uitgefeest, er staat nog wel wat op het programma. En ik vind dat we dat verdiend hebben."
Er werd maandagavond in de binnenstad van Tilburg flink gefeest:[YouTube:body:http://youtu.be/Jx84vaEwSL0]
Almere-uitVoor de Tilburgers staat vrijdagavond nog een competitiewedstrijd op het programma: een uitduel met Almere City FC.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.