Best Kept Secret programma bijna compleet met nieuwe namen: I am Oak, Amatorski en The Haxan Cloak

22 april 2014 om 21:07
nl
Het programma van de tweede editie van Best Kept Secret is op drie bands na compleet. De organisatie maakte de laatste namen dinsdag bekend. Onder meer I am Oak en Amatorski zitten en dat rijtje. Op drie namen is het nog wachten, mede doordat de Amerikaanse band Warm Soda heeft afgezegd. Daar wordt nog vervanging voor gezocht.
Geschreven door

Een van de laatste toegevoegde acts heeft een Brabants tintje.
I am Oak en AmatorskiDe Nederlandse indierockband I am Oak is nu dan wel gevestigd in Utrecht, maar muzikant Thijs Kuijken, waar de groep om draait, komt uit Bergeijk. I am Oak won al verschillende prijzen van muziekprogramma en website 3voor12. Onder meer voor beste album en song van het jaar.
[YouTube:body:http://youtu.be/Nd9WA9l9VEs]
Met Amatorski heeft Best Kept Secret een opvallende band uit België binnengehaald. In Nederland verwierf Amatorski enige bekendheid na een optreden in De Wereld Draait Door. De Belgen maken experimentele muziek die enigszins in het verlengde ligt van bands als Portishead.
[YouTube:body:http://youtu.be/kGmKzdxAUkU]
Duisternis met the Haxan CloakDe organisatie heeft vrijdagnacht uitgekozen om The Haxan Cloak podium te geven. En een betere timing kan haast niet. Wie dan in het donker een kijkje gaat nemen bij het nieuwe podium 'Five' zal zich gevoelsmatig helemaal in de duisternis gehuld voelen, want de elektronische muziek van deze Britse muzikant ademt met zijn zware bastonen spookachtige, helse sferen.
[YouTube:body:http://youtu.be/gjI2CTBu4xA]
Verder nieuwe genoemde namen zijn: Trust, TOKiMONSTA, Cosmonauts, Peter Matthew Bauer (voormalig bandlid van The Walkmen), Woman's Hour en Honeyblood.
Blokkenschema onlineNu het programma zo goed als compleet is, is ook het blokkenschema te raadplegen op de website van het festival. Daar staat wie, wanneer en waar speelt gedurende het festival in Hilvarenbeek.
Het Engelse Telegram heeft de eer het driedaagse feest vrijdagmiddag om drie uur te openen. Het live meestal briljante Elbow verzorgt met warme, bloedmooie songs ongetwijfeld voor een waardige afsluiting. Ook kun je er voor kiezen om Elbow links te laten liggen en je de laatste drie kwartier onder te laten dompelen in de gelaagde, droneachtige, psychedelische klanken van Forest Swords.
[YouTube:body:http://youtu.be/sd8cnPUMPF0]
Grote namen: Franz Ferdinand, James Blake en PixiesDe headliners van het festival waren al eerder bekend gemaakt: James Blake, The War on Drugs, Pixies, Franz Ferdinand, Elbow, Lykke Li en Belle& Sebastian. Best Kept Secret vindt plaats van 20 tot en met 22 juni.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.