Minder winst en omzet Docdata door vertrek Zalando

23 april 2014 om 10:42
nl
Internetdienstverlener Docdata heeft in het eerste kwartaal van 2014 minder winst en omzet gedraaid ten opzichte van een jaar geleden. Dit komt vooral doordat het bedrijf het inpak- en verzendwerk voor internetwinkel Zalando in Duitsland aan het afbouwen is. Zalando bouwt een eigen distributiecentrum in Duitsland.
Geschreven door

Docdata verwacht door het aantrekken van nieuwe klanten het vertrek van Zalando op termijn te kunnen opvangen en weer te gaan groeien. Het is volgens topman Michiel Alting von Geusau voor het eerst sinds lange tijd dat de omzet en winst van Docdata dalen.
Stagnatie in groeiHet Waalwijkse bedrijf hield de eerste drie maanden van dit jaar 4,3 miljoen euro over tegenover 6,7 miljoen eind december. Ook het aantal transacties daalde in het eerste kwartaal van 13,2 miljoen naar 11,4.
Deze eerder aangekondigde afname zal gedurende 2014 verder doorzetten en er toe leiden dat de omzet en het bedrijfsresultaat van Docdata over het jaar 2014 lager zullen uitkomen dan in 2013.
IAI in VeldhovenBehalve de tegenvaller door het vertrek van Zalando, stagneerde de groei bij Docdata-dochter IAI in Veldhoven enigszins. Wel heeft het Veldhovens bedrijf, dat systemen voor de industrie over de hele wereld levert, enkele nieuwe grote orders binnengehaald in China en Algerije.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.