RKC Waalwijk bereikt akkoord met Belastingdienst over schuld van 800.000 euro

23 april 2014 om 12:19
nl
RKC Waalwijk heeft overeenstemming bereikt met de Belastingdienst over de 800.000 euro die de voetbalclub nog moest betalen. Hoeveel RKC uiteindelijk gaat betalen en op welke termijn is niet bekendgemaakt.
Geschreven door

Het financieel geschil met de Belastingdienst gaat over de salarissen van Dejan Govedarica en Joeri Petrov, die zestien jaar geleden bij RKC speelden. Eerder dit jaar werd RKC Waalwijk door de rechtbank in Den Bosch nog veroordeeld tot betaling van de 800.000 euro aan de belastingdienst.
VeroordelingNa de veroordeling door de rechter heeft de club een aantal gesprekken gehad met de Belastingdienst. "Tijdens die gesprekken is de situatie eindelijk uit de knoop gehaald", vertelt algemeen directeur Remco Oversier. "Bovendien zijn goede afspraken gemaakt over het te volgen invorderingstraject."
RKC Waalwijk haalt een deel van het geld uit de eigen exploitatie. "Daarnaast hebben we enkele mensen met een geelblauw hart gevonden, die de club helpen bij het andere gedeelte", aldus Oversier.
GeheimhoudingRKC Waalwijk en Belastingdienst zijn geheimhouding overeengekomen en doen daarom geen inhoudelijke uitspraken over de gesloten overeenkomst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.