Video

Drugscriminaliteit in Brabant hardnekkiger dan gedacht

23 april 2014 om 13:03
nl
De drugscriminaliteit in Brabant blijkt omvangrijker en hardnekkiger dan wordt aangenomen. Er is daarom meer nodig om de criminele industrie effectief te verstoren. Dat staat in het plan van de Taskforce Brabant Zeeland voor 2014-2016.
Geschreven door

"Ondanks goede cijfers van aangepakte bendes en het afgepakt crimineel vermogen, lijkt het effect ervan beperkt," staat in het plan dat burgemeesters van beide provincies woensdag bespreken.
Smokkel onvoldoende in beeldDe strijd tegen criminele elektriciens die werken voor hennepkwekers wordt bijvoorbeeld niet meer dan een speldenprik genoemd. De politie zet stevig in op het ruimen van hennepplantages, maar onvoldoende op de verkoop van materiaal dat nodig is voor kwekerijen. Ook smokkel via de havens van Zeeland en Moerdijk en via Eindhoven Airport is nog onvoldoende in beeld.
De taskforce werd in 2010 opgericht door vijf grote Brabantse steden in strijd tegen de georganiseerde en gewelddadige hennepcriminaliteit.
Opbloeiende xtc-productieDe taskforce kiest geen nieuwe prioriteiten, maar gaat zich de komende jaren richten op de succesvolle kopstukken uit de Brabantse en Zeeuwse misdaad. De politie constateert nogmaals dat criminelen zich niet richten op één activiteit en de taskforce richt zich daarom op hennepteelt, de opbloeiende xtc-productie én motorbendes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.