Video

12-jarige Ramon van den Boom bekeurd tijdens vissen in Eindhoven, politie trekt de bon in

23 april 2014 om 18:58 • Aangepast 24 april 2020 om 12:02
nl
Opa Frans van den Boom was er best een beetje boos over. Zijn 12-jarige kleinzoon Ramon werd vorige week op de bon geslingerd tijdens een middagje vissen in het Henri Dunantpark in Eindhoven. "Hij ging zijn nieuwe hengel uitproberen, die had hij van mij voor zijn verjaardag gehad." De politie heeft de bon inmiddels ingetrokken.
Geschreven door

"Ik wist dat hij met vriendjes aan het vissen was", vertelt opa Van den Boom. "Toevallig ging ik even kijken. En toen stonden er twee jonge agentes bij de kinderen." De politie vroeg de jongens om hun visvergunnning. Ramon kon die netjes laten zien, zijn twee vriendjes niet.
Toch werd juist het jongetje mét de vergunning op de bon geslingerd. "Er hoorde nog een papiertje bij waarop staat op welke plekken je toestemming hebt om te vissen. Dat wordt bij de vergunning geleverd. Dat papiertje had hij niet bij zich. En daar kreeg hij een bekeuring voor. Terwijl ik met de auto was en het zo kon ophalen."
Wereld op zijn kopOpa snapt er niks van: "Ik hoorde die ene agente tegen de andere zeggen dat ze zouden volstaan met een enkele bekeuring en drie waarschuwingen. Ik vind het echt de wereld op zijn kop dat Ramon die bekeuring kreeg."
Een week later staat Ramon met zijn hengel gewoon weer aan de waterkant in het Henri Dunantpark. Zijn visvergunningen en bijbehorende lijst heeft hij keurig bij. "Ik vind het belachelijk", zegt Ramon. "Die agente wist niet eens hoe deze straat heet. Dus zelfs als ik de lijst met plekken waar ik mag vissen wel had bijgehad, had ze nog niet geweten of ik hier wel of niet mocht vissen."
IngetrokkenOpa Van den Boom liet het er niet bij zitten en klaagde over de bekeuring bij de politie. Dat had effect. De boete van de jongen wordt ingetrokken. "Dit had ook op een andere manier opgelost kunnen worden", geeft een woordvoerster van de politie toe. 'Bijvoorbeeld door het op een later moment tonen van de schriftelijke toestemming."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.