Inbreker uit Amersfoort breekt been bij vlucht voor de politie in Tilburg

23 april 2014 om 14:15 • Aangepast 24 april 2020 om 12:02
nl
Een 31-jarige inbreker uit Amersfoort heeft dinsdagavond in Tilburg bij zijn vlucht voor de politie zijn been gebroken. Dat gebeurde na een wilde achtervolging die eindigde op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstwerg.
Geschreven door

De politie kreeg rond halfelf een melding van een inbraakpoging bij een huis aan de Buxusplaats. De dader ging er vandoor in een zwarte Volkswagen Golf. De auto werd even later gesignaleerd op de Bredaseweg, waarna de politie de achtervolging inzette.
WegblokkadeBij het zien van de agenten trapte de inbreker het gaspedaal diep in en haalde hij volgens de politie allerlei gevaarlijke capriolen uit. Op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg werd door de politie een wegblokkade opgeworpen.
De verdachte keerde zijn auto echter in de middenberm, waarbij hij tegen de hem achtervolgende politieauto botste. Beide voertuigen raakten daarbij zwaar beschadigd. De man klom uit de auto en sprong vervolgens over de vangrail in een poging om te ontsnappen.
Meters lager terechtOp de diepte achter de vangral had hij zich kennelijk verkeken. De man kwam een aantal meters lager terecht, waardoor hij zichzelf verwondde. Hij liep bij de val een gecompliceerde beenbreuk en letsel aan zijn arm op. De man werd gearresteerd. Vanwege zijn verwondingen is hij per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
In de vluchtauto werden diverse inbrekersgereedschappen gevonden. Ook lag er een gestolen fiets in de kofferbak. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de fiets eerder op de avond bij een sportschool aan de Populierstraat werd gestolen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.