Video

Zwembond moet fors bezuinigen, half miljoen verlies op Eindhovense wedstrijden

23 april 2014 om 14:29
nl
Zwembond KNZB heeft een half miljoen euro verlies geleden op twee in Eindhoven gehouden zwemwedstrijden. Het gaat om de in het najaar gehouden Worldcup en het NK Masters. Het verlies gaat gevolgen hebben voor topzwemmers als Ranomi Kromowidjojo.
Geschreven door

In totaal is er 500.000 euro in het Eindhovense water verdwenen. "300.000 bij de Masters en 200.000 bij de Worldcup", bevestigt Jan Kossen, directeur bij de KNZB.
Daarbij komt nog 400.000 euro minder aan inkomsten van de Lotto en het is dus duidelijk dat de broekriem fors moet worden aangehaald bij de zwembond.
Kritischer"Kwaliteit blijft bovenaan staan", verzekert Kossen. "Maar er moeten wat kritische keuzes gemaakt worden bij trainingsaccommodaties, minder trainingskampen in het buitenland, meer in eigen land bijvoorbeeld of goedkopere hotels."
En dus zal het ook voor de topzwemmers allemaal wat minder worden. "Moet je nog met vier zwemmers in een baan zwemmen?", gaat Kossen verder. "Kan het bijvoorbeeld ook met acht? Dat lijkt heel weinig maar als je dat over een jaar uitrekent, scheelt dat veel, want zwemwater is duur."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.