Medewerkers stellen ultimatum aan directie Tetra Pak in Moerdijk, 'Beter eindbod of we gaan staken'

23 april 2014 om 15:05
nl
CNV Vakmensen heeft woensdag een ultimatum gesteld aan verpakkingsbedrijf Tetra Pak in Moerdijk. De vakbond geeft de directie tot vrijdag twaalf uur de tijd om met een beter sociaal plan te komen. "Als Tetra Pak vasthoudt aan het huidige eindbod, gaan we begin volgende week actievoeren", aldus onderhandelaar Arjan Huizinga.
Geschreven door

Tetra Pak maakte in januari bekend de fabriek voor drankverpakkingen in Moerdijk nog dit jaar te willen sluiten. De vakbonden willen onder meer dat het bedrijf de werknemers een betere ontslagvergoeding biedt.
Met name voor de oudere werknemers die in de huidige arbeidsmarkt bijna niet meer aan de bak komen. Ook moet er 4000 euro per medewerker vrijgemaakt worden voor ondersteuning bij het vinden van een andere baan.
'Compensatie voor jaren trouwe dienst'Huizinga vindt dat de werknemers een stevige compensatie verdienen, omdat Tetra Pak een winstgevend bedrijf is. "De 215 medewerkers voelen zich afgedankt, na jaren trouwe dienst."
Volgens de vakbondsman heeft de directie van Tetra Pak weinig gevoel voor wat er aan extra werkgelegenheid mee samenhangt. "Want bij een complete bedrijfssluiting, zoals hier het geval is, gaan vele tientallen extra banen verloren bij andere bedrijven."
'Werkonderbrekingen of stakingen'Als het ultimatum verloopt zonder dat Tetra Pak heeft gereageerd, zijn begin volgende week de eerste acties te verwachten in de vorm van werkonderbrekingen of stakingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.