Koningsontbijt van Jumbo valt verkeerd: 'Het zit vol met suiker'

23 april 2014 om 15:26 • Aangepast 24 april 2020 om 12:02
nl
Het Koningsontbijt van supermarktketen Jumbo, dat vrijdagochtend op basisscholen wordt geserveerd, geeft kinderen volgens het Voedingscentrum het slechte voorbeeld. Bij het ontbijt dat aan de Koningsspelen voorafgaat, zitten ongezonde producten zoals hagelslag en pindakaas.
Geschreven door

"Het is de bedoeling dat de kinderen een gezonde sportdag hebben, maar 's ochtends krijgen ze eten voorgeschoteld dat vol zit met suiker", zegt Felix Cohen, directeur van het Voedingscentrum.
Het Voedingscentrum heeft de afgelopen maanden naar eigen zeggen meerdere gesprekken gehad met Jumbo over het ontbijt en de keten afgeraden om het op deze manier te doen.
Reclame voor voedingsbedrijvenOok consumentenorganisatie foodwatch is niet echt te spreken over het Koningsontbijt, dat gesponsord wordt door Jumbo. Volgens foodwatch is het ontbijt gewoon reclame voor voedingsbedrijven.
"Ze hebben totaal andere belangen dan educatie", zegt een woordvoerder van foodwatch. Dit jaar doen volgens een woordvoerster van Jumbo ongeveer 1,3 miljoen kinderen op 5400 basisscholen mee.
Reactie JumboJumbo laat weten het te betreuren dat het Voedingscentrum en Foodwatch een feestelijke dag aangrijpen om hun punt te maken. Het bedrijf zegt gekozen te hebben voor een gevarieerde balans tussen gezonde ontbijtproducten en producten die passen bij een feestelijk ontbijt. De medewerking aan het Koningsontbijt is volgens het bedrijf absoluut niet bedoeld als reclame voor Jumbo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.