Ruim 110 miljoen euro witwassen met illegale gokspelen: tweetal uit Best en Geldrop voorlopig vrij

23 april 2014 om 17:41
nl
Stijn F. uit Best en Michel G. uit Geldrop, de twee hoofdverdachten in een strafzaak over illegale gokspellen op internet, komen na ruim vijf maanden voorarrest vrij. Dat heeft de rechter in Den Bosch woensdag bepaald. De twee stonden vorig jaar in de lijst met jonge miljonairs die zakenblad Quote publiceerde.
Geschreven door

De twee mannen (35 en 33) werden in november 2013 opgepakt omdat ze 110 miljoen omzet uit online gokspelletjes zouden hebben witgewassen. Ze gebruikten hierbij ingewikkelde constructies waarbij Nederlandse en buitenlandse bedrijven betrokken waren.
Verder werd er volgens het Openbaar Ministerie gesjoemeld met prijzen en uitkeringskansen.
FaillissementsfraudeWoensdag werd tijdens de zitting duidelijk dat er tegen Stijn F. aangifte is gedaan van faillissementsfraude. Zijn gokbedrijf Bubble Group vroeg in februari faillissement aan. De curator deed aangifte, maar F. zegt dat er door alle beschuldigingen simpelweg geldtekort was ontstaan.
De officier van justitie denkt nog steeds dat de Bubble Group werd opgericht uit drugswinst van Michel G., maar van drugsmisdrijven worden de verdachten niet beschuldigd.
Miljoenenvermogen   Het vermogen van Stijn F. werd vorig jaar in Quote geschat op elf miljoen euro, het kapitaal van Michel G. werd geschat op drie miljoen euro.
Beslag op huizen, bedrijfspanden en bankrekeningenIn mei werd al beslag gelegd op tachtig huizen en bedrijfspanden in Nederland, België, Spanje en Duitsland. Ook werd beslag gelegd op de inboedel van de huizen van de verdachten en op meer dan honderd bankrekeningen.
Inmiddels zijn er meer verdachten aangehouden, onder wie een man (38) uit Amsterdam. Hij bood de gokspelletjes weer op internet aan. Twee weken geleden hield de politie een advocate aan omdat zij hem daarbij zou hebben geholpen en geadviseerd. Die advocate werd woensdag onmiddellijk vrijgelaten.     Volgens raadsman Frank van Ardenne van de advocate heeft de rechter geoordeeld dat voor de beschuldigingen van het OM geen bewijs is. "Het OM heeft een advocate aangehouden en een persbericht met ernstige aantijgingen verspreid. Over het schadelijke persbericht is het laatste woord nog niet gezegd'', laat hij in een reactie weten.
De zaak tegen de mannen uit Best en Geldrop gaat 1 juli verder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.