Video

Bewoners Aperots Breda voelen zich niet meer veilig na verzakken galerij

23 april 2014 om 17:47
nl
Doodeng vinden de bewoners van de Aperots het om over hun galerij te lopen. Drie weken geleden zakten twee vloerdelen in en sindsdien is een deel van de galerij gestut. Volgens woningbouwstichting AlleeWonen is het nu veilig. Bewoners vertrouwen het niet.
Geschreven door

Het is een beetje spannend om voor de eerste keer bij de voordeur van Marcel Homan te staan. Hij woont op de vierde verdieping van de Aperots boven winkelcentrum De Donk in de Haagse Beemden. De galerijvloer voor zijn deur loopt schuin omlaag. Er is nu een opstap van zo'n twintig centimeter.
ConstructiefoutDrie weken geleden zakten twee galerijvloeren in de flat in. Volgens woningbouwstichting AlleeWonen komt dit waarschijnlijk door een constructiefout bij de bouw. Meteen zijn de galerijvloeren gestut. Volgens AlleeWonen is alles nu veilig.
Maar zo voelt het niet, zegt bewoner Marcel Homan. "Bezoekers en buren schrikken als ze het zien. Ze vragen dan aan me of het veilig is om overheen te lopen. Ik betwijfel dat."
MaatregelenDe woningbouwstichting laat weten dat dinsdag het herstelplan voor de galerijvloer is binnengekomen. Deze week nog worden de maatregelen bestudeerd. Volgende week informeert AlleeWonen de bewoners welke maatregelen genomen gaan worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.