Video

Extra 40.000 bezoekers tijdens Koningsdag geen probleem voor Breda

23 april 2014 om 20:46
nl
De gemeente Breda zegt helemaal klaar te zijn voor de 120.000 bezoekers die verwacht worden op Koningsdag zaterdag. Vorig jaar moest het centrum tijdelijk worden afgesloten omdat er te veel bezoekers waren. Dat gaat volgens burgemeester Peter van der Velden dit jaar niet gebeuren. Ook al komen er 40.000 mensen meer dan vorig jaar vanwege het muziekevenement 538Koningsdag.
Geschreven door

"Van vorig jaar hebben we geleerd", zegt burgemeester Van der Velden,  refererend aan de problemen die toen ontstonden op de Grote Markt en Havermarkt.
FrustratieDe gemeente moest in 2013 het centrum tijdelijk afsluiten vanwege de enorme drukte op die twee locaties. Bezoekers moesten toen ruim een uur wachten voordat ze weer de Grote Markt of Havermarkt mochten betreden. Dat gold ook voor mensen die in het centrum wonen. Dat zorgde voor veel frustratie.
Volgens de gemeente ontstond die frustratie vooral door een gebrek aan informatie. "De bezoekers werd niet verteld waarom ze het centrum niet in mochten. Dat moet beter", laat Henk Smit weten. Hij is voorzitter van het Coördinatie Team Koningsdag.
Extra maatregelenOm de allereerste Koningsdag soepeltjes te laten verlopen heeft de gemeente extra maatregelen genomen. De bezoekers kunnen vooral op het gebied van informatievoorziening verbeteringen verwachten. 
Dit jaar krijgt de gemeente te maken met 40.000 extra bezoekers. Die komen af op het muziekevenement 538Koningsdag. Het is voor het eerst dat 538 een dergelijk evenement buiten Amsterdam houdt. "Het is heel spannend. Je merkt bij de gemeente gezonde spanning. Ook bij ons. Na twee jaar zijn we weer terug. Daar zijn we heel blij mee. We zijn ook heel blij dat Breda ons wil faciliteren", zegt Niels van Baarlen van 538.
EntreegeldVanwege de enorme aanzuigende werking mocht het evenement niet meer in Amsterdam gehouden worden. Daarom ging 538 op zoek naar een alternatief en zo kwam het al snel uit bij Breda. Om te voorkomen dat daar zich dezelfde problemen voordoen als in Amsterdam, hanteert 538 voor het eerst entreegeld.
Een kaartje kost tien euro. Het evenement is al uitverkocht. Zo wil de radiozender voorkomen dat er meer mensen naar het evenement afkomen dan er plek is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.