Sport donderdag: Beachvolleyballers naar tussenronde, Swinkels langer bij Lierse

24 april 2014 om 19:01 • Aangepast 24 april 2020 om 12:03
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met vandaag onder andere aandacht voor Jon Stiekema, Marleen van Iersel, Alex Schalk en Arjan Swinkels.
Geschreven door

BeachvolleybalBij het Fuzhou Open in China is Jon Stiekema uit Tilburg met zijn partner Christiaan Varenhorst tweede geworden in de poule. Daarom moeten ze vrijdag een tussenronde spelen. Stiekema en Varenhorst hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen, maar verloren donderdag van Aleksandrs Samailovs en Janis Smedins uit Letland (21-17 21-16). het duo speelt in die tussenronde tegen Tobias Winter en Lorenz Petutschnig uit Oostenrijk.
Van IerselIn het vrouwentoernooi is de groepsfase nog niet afgerond. Marleen van Iersel uit Goirle en Madelein Meppelink boekten donderdag twee overwinningen en spelen vrijdag om de groepswinst tegen Jevgenia Oekolova en Maria Prokopeva uit Rusland, die eveneens nog ongeslagen zijn.
SchalkAlex Schalk keert na zijn verhuurperiode terug bij NAC Breda. De spits droeg de afgelopen maanden het shirt van Jong PSV. Schalk meldt zich na dit seizoen weer in Breda, waar hij gaat overleggen hoe zijn toekomst eruit komt te zien. Volgens diverse ochtendbladen wordt de plek van Schalk bij Jong PSV ingevuld door Boris Cmiljanic.
SwinkelsArjan Swinkels uit Moergestel heeft zijn aflopende contract bij het Belgisch Lierse SK verlengd tot 2016. Swinkels kwam in 2012 over van Willem II en is bezig aan zijn tweede seizoen bij Lierse. "Het is een blijk van waardering van de club dat ze met mij verder willen, dat gevoel is dan ook wederzijds, ik heb het bij Lierse ontzettend naar mijn zin", aldus Swinkels.
Badmintonsters door naar kwartfinaleBadmintonster Eefje Muskens uit Goirle heeft met haar dubbelpartner Selena Piek de kwartfinale bereikt van het EK badminton in het Russische Kazan. Het als tweede geplaatste duo versloeg de Duitsers Isabel Herttrich en Carla Nelte in twee games. Het werd 21-11 en 21-10. De kwartfinales worden vrijdag afgewerkt. Dongenaar Jelle Maas werd met Jacco Arends in het mannendubbel uitgeschakeld.
Huldiging HC Den BoschDe hockeysters van HC Den Bosch zijn donderdagavond gehuldigd in het stadhuis van Den Bosch, in verband met de landstitel die ze zondag 13 april veroverden. Den Bosch was in de finale van de play-offs toen te sterk voor het Bilthovense SCHC. De huldiging vond toen niet plaats, omdat Den Bosch een week nog een prijs kon pakken, tijdens het Europacuptoernooi in het paasweekend. De finale van dat toernooi ging echter na shoot-outs verloren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.