Video

Kansen op verblijfsvergunning Brandon (12) uit Den Bosch geslonken

23 april 2014 om 23:06
nl
Staatssecretaris Fred Teeven van Justitie gaat zich niet inzetten voor een verblijfsvergunning voor asielzoeker Brandon Karanja (12) en zijn moeder uit Den Bosch. Dat heeft hij aan burgemeester Ton Rombouts laten weten. Toch betekent dat niet dat de jongen het land uit moet. Er loopt nog een procedure die het mogelijk zou kunnen maken dat hij in Nederland mag blijven.
Geschreven door

Vorige week bood Rombouts een petitie met 3000 handtekeningen aan bij staatssecretaris Fred Teeven. De burgemeester verzocht hem om alsnog een verblijfsvergunning te regelen voor Brandon, bijvoorbeeld op basis van schrijnendheid. Maar de staatssecretaris laat dat verzoek aan zich voorbij gaan.
Teeven kan alsnog in actie komenVolgens Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg wil de afwijzing niet zeggen dat Brandon geen kansen heeft op een verblijfsvergunning. Zelfs als een bezwaarprocedure negatief uitpakt, zou Teeven in actie kunnen komen, zo vertelde hij haar. "Gedurende die procedure gaat de staatssecretaris geen gebruik maken van zijn bevoegdheid. Hij wacht die procedure af", aldus Van Toorenburg tegenover Omroep Brabant.
Rombouts heeft het nieuws woensdagmiddag verteld aan Brandon en zijn moeder. De burgemeester is erg teleurgesteld in het besluit van Teeven om zich niet nu al te mengen in het debat. "Ik gunde Brandon en zijn moeder de kans om in Den Bosch te blijven. Helaas heeft de staatssecretaris anders beslist. Dat is voor hen, maar ook voor mij een teleurstelling."
Bezwaar in Nederland afwachtenBrandon is geboren in Kenia, maar woont al ruim zes jaar in Den Bosch. Daar mogen hij en zijn moeder blijven wonen totdat er een uitspraak op het bezwaar is gedaan. Daarna kan staatssecretaris Teeven de zaak nog bekijken en zich er nog eventueel over uitspreken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.