Heijmans en Roosegaarde diepen concept 'Glow in the Dark'- wegen verder uit

23 april 2014 om 20:13
nl
Bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen en kunstenaar Daan Roosegaarde gaan tenminste drie jaar verder samenwerken in het concept Smart Highway, waarbij snelwegen en fietspaden markeringen krijgen met 'glow-in-the-dark'-verf. De twee partijen tekenden hiervoor woensdag een overeenkomst.
Geschreven door

Heijmans en Roosegaarde werken al een tijd aan de ontwikkeling van Smart Highway-innovaties en willen de zogenoemde glowing lights ook internationaal op de markt brengen. Er is al concrete interesse vanuit Afrika, China en de Verenigde Staten.
Met het project willen Heijmans en Roosegaarde het Nederlandse (wegen)landschap een poëtisch, verlichtende en innovatieve uitstraling geven.
Lichtgevende verf op N329 bij OssDe speciale verf werd begin april aangebracht op de N329 bij Oss. Overdag neemt de verf UV-licht op en 's nachts straalt het dat ongeveer twaalf uur lang uit. Zo moeten wegen veiliger worden.
In Eindhoven gaat Heijmans al 600 meter lichtgevend fietspad aanleggen. Ook deze 'slimme' verbinding is gebaseerd op een ontwerp van Roosegaarde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.