Natuurbrandje bij Kievitsblekweg in Oisterwijk, brand snel meester

23 april 2014 om 20:07 • Aangepast 22 november 2020 om 00:52
nl
Langs de Kievitsblekweg in Oisterwijk heeft woensdagmiddag een natuurbrandje gewoed. Het sein brand meester werd al snel gegeven, maar de brandweer bleef ter plekke om na te blussen. Volgens een woordvoerder zette de brandweer meteen extra materieel in vanwege de droogte. "Met de brand in Breda van vorige week in het achterhoofd hebben we er voor gezorgd dat het snel goed nat was."
Profielfoto van
Geschreven door

Het vuur woedde vlakbij het asielzoekerscentrum in Oisterwijk. Er was veel rook en de omgeving werd afgezet. De woordvoerder van de brandweer kan niet precies melden hoeveel hectare bos het vuur heeft aangetast, maar volgens een ooggetuige woedde de brand langs een strook van een paar honderd meter.

Wachten op privacy instellingen...

De melding van de brand kwam tegen half vijf binnen bij de hulpdiensten. De melding kwam van een beheerder van Natuurmonumenten. De brand woedde toen vermoedelijk al enige tijd.
De brandweer rukte uit met meerdere wagens. Brandweerlieden gebruikten vuurzwepen om het vuur te doven.
Code geel Op dit moment geldt code geel in natuurgebieden. Dit betekent dat er een verhoogd risico is op natuurbranden. In het Mastbos in Breda woedde vorige week een flinke natuurbrand en zondag werden honderden hectare heide verwoest door brand op de Hoge Veluwe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.