FIOD doet inval bij Leo van Gansewinkel in Budel

16 oktober 2014 om 09:20
nl
De Fiscale Inlichtingenen Opsporingsdienst (FIOD) heeft een inval gedaan bij Leo van Gansewinkel, oprichter van de gelijknamige afvalverwerker.
Geschreven door

Volgens een woordvoerster van de FIOD is er inderdaad een ‘doorzoeking gedaan in de gemeente Cranendonck in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude’. Er is beslag gelegd op waardevolle spullen. Dat het om het huis van Leo van Gansewinkel gaat wordt niet bevestigd of ontkend. Lopende het onderzoek doet de FIOD verder geen uitspraken.
Hof van CranendonckLeo van Gansewinkel trok onlangs de stekker uit het project Hof van Cranendonck dat in Soerendonk zou moeten komen. Volgens de directie is het plan waar al zo’n drie jaar aan werd gewerkt stopgezet vanwege een verlies aan vertrouwen in het handelen van de gemeente Cranendonck. De doorzoeking zou niks met het project te maken.
Van Gansewinkel is niet bereikbaar voor commentaar. Hij heeft het bekende bedrijf in 2007 verkocht. Met een geschat vermogen van 420 miljoen euro staat hij in de lijst van rijkste Nederlanders van het blad Quote.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.