Video

Jaimy 'the diamond' van Bavel op weg om grote darter te worden: 'Ik heb er alles voor over'

24 april 2014 om 18:46
nl
Jaimy van Bavel uit Breda heeft maar één doel. Hij wil over een paar jaar een topdarter zijn en het WK winnen. Van Bavel ziet zichzelf graag als de opvolger van Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Michael van Gerwen. De vijftienjarige is hard op weg om hierin te slagen Sinds kort heeft hij zelfs een manager.
Geschreven door

Jaimy van Bavel is een talent. Hij staat momenteel  vijfde op de internationale wereldranking darts voor junioren, maar hij wil meer. En onder de hoede van zijn manager worden de zaken nu nog professioneler aangepakt. Zo kreeg de 15-jarige Bredanaar - net als alle grote darters - een bijnaam. Jaimy 'the diamond' van Bavel.
"Ik mocht een logo kiezen", zegt Van Bavel. "Ik heb toen een diamant gekozen. Dat leek mij mooi. Ze zeiden dat hen dat ook wel wat leek. Sinsdien noemen ze mij voortaan 'the diamond'."
VertrouwenVijftien jaar oud en dan al onder contract bij een managementbureau, het lijkt wat vroeg. "Dat moest van niemand", zegt de jonge darter.
"Ik sprak erover met iemand en het leek me een goed idee. Mijn management geeft me trainingsschema's waardoor ik beter word. En ze geven me veel vertrouwen. Dat heb ik nodig. Bij spannende wedstrijden staan ze achter mij en dat vind ik fijn."
Jeugdig enthousiasmeHet liefst zou Jaimy stoppen met school om zich volledig op darts te richten, maar dat kan natuurlijk niet. Hij doet er alles aan om te slagen in zijn sport.
"Ik train twee à drie uur per dag en in de vakanties vier of vijf uur. Ik heb er alles voor over, dus dan moet dat. Ik wil later op het WK komen. Dat is mijn droom. Ik wil mooie prestaties leveren en veel geld verdienen", vertelt Van Bavel met veel jeugdig enthousiasme.





App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.