Zware crash motorcrosser Glenn Coldenhoff: seizoen voorbij

24 april 2014 om 09:57 • Aangepast 22 november 2020 om 00:52
nl
Motorcrosser Glenn Coldenhoff uit Heesch is woensdag zwaar ten val gekomen op het circuit van Olmen in België. Het seizoen van de 23-jarige coureur is daardoor voorbij.
Profielfoto van
Geschreven door

Coldenhoff heeft bij de val een knieband gescheurd en zijn onderbeen gebroeken. Vrijdag wordt hij geopereerd in Stuttgart. Pas daarna zal exact duidelijk worden hoe lang het herstel van zal duren. De motorcrosser vreest zelf vier of vijf maanden te moeten revalideren..
Derde in WK-standColdenhoff staat na vijf wedstrijden in de MX2 derde in de WK-stand, achter de Zwitserse leider Arnaud Tonus en tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings die dit seizoen vanwege een schouderblessure één wedstrijd moest overslaan.

Wachten op privacy instellingen...


Collega-motorcrosser Jeffrey Herlings uit Elsendorp laat op Twitter weten dat hij geschokt is door de valpartij van Coldenhoff.

Wachten op privacy instellingen...

Glenn Coldenhoff werd 30 maart nog tweede tijdens de GP van Brazilië.
Meer crashesOok op een ander circuit kwamen rijders ten val. In Eersel brak Mike Kras uit Fijnaart zijn nek- en rugwervels bij een crash. Een andere rijder kwam na een val op een springbult onderaan de bult tot stilstand. Drie rijders, waaronder Kras, reden vervolgens op hem. Kras heeft ook een klaplong. Hij ligt nog in het ziekenhuis, maar heeft geen tekenen van verlamming. Max Nagl liep bij de crash een gebroken pols op en Todd Waters brak zijn heup, sleutelbeen en been.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.