CDA: 'Haal The Passion, landelijke Sinterklaasintocht en Glazen Huis naar Tilburg'

24 april 2014 om 01:53 • Aangepast 24 april 2020 om 12:04
nl
The Passion, de landelijke intocht van Sinterklaas en het Glazen Huis moeten in Tilburg worden gehouden. Het CDA wil dat het college zich daarvoor gaat inzetten. De partij denkt dat het de stad veel promotie kan opleveren. Daarmee lijkt het CDA voort te borduren op het succes van de misdaadserie Smeris, die in Tilburg is opgenomen.
Geschreven door

Alhoewel Smeris een misdaadserie is, levert het programma de stad Tilburg veel positiefs op volgens burgemeester Noordanus en het CDA.
Locatie onbekendDe stad vormt het decor van de gewaardeerde serie. Inmiddels staat al een tweede seizoen op het programma, maar het is nog niet duidelijk of hoofdrolspelers Jeroen van Koningsbrugge uit Den Bosch en Dennis van de Ven opnieuw naar het zuiden afreizen om hun serie op te nemen. Het CDA wil dat het college de producent overhaalt om ook het tweede seizoen in Tilburg op te nemen.
Daarnaast wil de partij dat Tilburg het decor vormt van The Passion. De jaarlijkse televisieproductie over het paasverhaal trok vorige week een miljoenenpubliek. Ieder jaar wordt de show in een andere stad opgenomen. Volgens het CDA zou het een goede promotie kunnen zijn voor Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout.
Grote evenementenOok wil de partij dat het college gaat lobbyen voor de organisatie van de landelijke Sinterklaasintocht en het Glazen Huis van radiozender 3FM.
Twee jaar geleden zette de PvdA in Eindhoven zich ook al in om The Passion naar Eindhoven te krijgen, maar dat plan sneuvelde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.