Video

Zonnestudio Berghemseweg Oss na brandstichting verwoest: 'We zijn er kapot van'

24 april 2014 om 13:45 • Aangepast 22 november 2020 om 00:52
nl
Een zonnestudio aan de Berghemseweg in Oss is in de nacht van woensdag op donderdag door brand verwoest. Een buurvrouw en een echtpaar dat boven de zonnestudio woont, kunnen als gevolg van de brand niet terug naar huis.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie en brandweer evacueerden meer omwonenden, maar behalve de drie konden zij donderdagochtend vroeg allemaal weer terug naar hun huis. De politie gaat uit van brandstichting.
De zoon van de eigenaar, die liever anoniem wil blijven, zegt dat hij gebroken is door de brand. "We hebben alles binnen in het pand zelf gemaakt. Dat het opnieuw verloren gaat doet ons heel veel pijn."

Wachten op privacy instellingen...

Eerder ook al brandVolgens de man, omstanders en de politie is het al de zoveelste brand in een jaar. De politie spreekt zelfs van meerdere branden in de afgelopen maanden. Ze vermoedt dat steeds sprake is geweest van brandstichting. Op 11 april werd ook brand gesticht in de zonnestudio. Juli vorig jaar was het eveneens raak en begin dit jaar was er een poging tot brandstichting.
De zoon denkt dat het om een doelbewuste actie gaat. "Iemand heeft echt iets tegen dit pand. We hebben ook een andere vestiging en die is niet één keer in vlammen opgegaan", legt hij uit.

Technisch onderzoekDe brand die woensdagnacht woedde, was vrij snel onder controle. De omgeving van de zonnestudio was donderdagochtend afgezet voor technisch onderzoek. De politie heeft onder meer met een speurhond naar sporen gezocht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.