Bestuurscrisis Severinus Veldhoven, zorgvakbonden stellen ultimatum

24 april 2014 om 09:55 • Aangepast 22 november 2020 om 00:52
nl
Er is een bestuurscrisis gaande bij zorgorganisatie Severinus uit Veldhoven. Er zou sprake zijn van een 'angstcultuur' onder de werknemers. De zorgvakbonden NU'91, CNV Publieke Zaak en FBZ hebben een ultimatum gesteld. "Doorgaan op de huidige manier is geen optie", aldus NU'91.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij Severinus, een instelling die zich richt op gehandicaptenzorg, werd onlangs nog een lid van het managementteam op non-actief gesteld. Bij de werknemers zou sprake zijn van een 'onveilig gevoel, gebrekkige communicatie en toenemende onrust', zo werd duidelijk op de bijeenkomst dinsdag.
Er zou ook een ernstig gebrek aan vertrouwen zijn in het bestuur van Severinus. NU'91 heeft het bestuur een ultimatum gesteld. Als Severinus dat negeert, gaat de bond met medewerkers in overleg om de eis door middel van acties kracht bij te zetten.

Wachten op privacy instellingen...

'Een duidelijke eis'"Wat ons betreft is dit geen vrijblijvend verzoek maar een duidelijke eis", aldus Michel van Erp van NU'91. "Wij gaan er vooralsnog van uit dat het zover niet hoeft te komen en dat het onafhankelijk onderzoek er in het belang van Severinus, haar medewerkers en haar cliënten komt."
Het rommelt al enkele jaren bij Severinus. De organisatie, die 800 verstandelijk gehandicapten verzorgt, moet stevig bezuinigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.