Video

Bewoner (28) aangehouden voor brandstichting in flat Den Bosch

24 april 2014 om 16:30 • Aangepast 24 april 2020 om 12:04
nl
In een flat aan het Sweelinckplein in Den Bosch is donderdagochtend een woning volledig uitgebrand. De 28-jarige bewoner van het appartement is elders in de stad aangehouden voor brandstichting. Vanwege de rookschade werd een groot deel van de flat ontruimd. In de middag mochten de bewoners weer naar huis.
Geschreven door

De brand ontstond in een appartement op de eerste verdieping. Omdat het ging om een flat rukten de hulpdiensten massaal uit. Het vuur had volgens een politiewoordvoerder gemakkelijk over kunnen slaan naar andere woningen.
OpvangIn totaal werden zestig bewoners geëvacueerd. Ze werden tijdelijk opgevangen in een verzorgingstehuis in de buurt. Niemand raakte gewond. Na de eerste schrik hielpen de bewoners elkaar naar buiten te komen.
Anne woont op de elfde etage van de flat aan het Sweelinckplein. Het was volgens haar donderdagochtend wel even schrikken. Toen ze uit het raam ging hangen, zag ze direct dat het mis was. "Er wonen veel ouderen in de flat", zo vertelde ze toen ze even bij een vriendin zat bij te komen met een kopje thee. "We zijn dan ook meteen gaan zeulen met rollators en met mensen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.