Tilburg behoudt goedkoopste studentenkamers, ondanks prijsstijging - Omroep Brabant

Tilburg behoudt goedkoopste studentenkamers, ondanks prijsstijging

24 april 2014 om 11:04 • Aangepast 22 november 2020 om 00:52
nl
Tilburg blijft in prijstechnisch opzicht de meest aantrekkelijke studentenstad. Met een gemiddelde kamerprijs van 309 euro per maand staan daar de goedkoopste studentenkamers van Nederland. Dat meldt het online platform Kamernet, waar woonruimte wordt aangeboden.
Profielfoto van
Geschreven door

Uit de studentenstadindex van het Nibud (augustus 2013) bleek al dat Tilburg de goedkoopste studentenstad van Nederland was, gevolgd door Enschede en Eindhoven.
Het aantal aangeboden kamers in Tilburg nam vorig jaar met maar liefst 20,3 procent toe. In 2012 bood de stad 10.013 kamers aan, terwijl in 2013 het aantal op 12.050 kamers lag. De vraag naar een kamer in Tilburg loopt achter op het aanbod, aldus Kamernet.

Wachten op privacy instellingen...

Aanbod niet gelijk aan vraagUit het onderzoek van Kamernet blijkt verder dat de huurprijzen in Tilburg met 0,6 procent zijn toegenomen. In Amsterdam en Utrecht zijn studentenkamers eveneens duurder geworden. In Eindhoven daalde de gemiddelde huurprijs juist met 0,09 procent. Ook in deze stad sluit het aanbod van studentenkamers niet volledig aan op de vraag.
Met een huurprijs van 538 euro voor een kamer is Amsterdam de duurste stad voor studenten om er te wonen. Gemiddeld waren de kamers in 2013 1,4 procent duurder dan het jaar daarvoor. Een student betaalde in 2012 een gemiddelde huurprijs van 415 euro voor een kamer, terwijl het jaar daarop het bedrag op 420 euro lag.

Wachten op privacy instellingen...

'Onmogelijke opgave'Studentenvakbond LSVb laat weten zich zorgen te maken over de gestegen huurprijzen. "Als uitwonende student ontvang je een basisbeurs van 279 euro per maand, dat is bij lange na niet meer voldoende om je huur te betalen", aldus voorzitter Jorien Janssen.
"Nu wordt er ook nog gesproken om deze basisbeurs helemaal af te schaffen, waardoor op kamers gaan straks een onmogelijke opgave wordt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.