Johan Vlemmix wordt kutkunstenaar: 'Vagina's zijn de basis van alles'

24 april 2014 om 14:37 • Aangepast 24 april 2020 om 12:05
nl
Johan Vlemmix heeft weer iets nieuws bedacht. De markante Eindhovenaar wordt kunstenaar en galeriehouder. Zijn fotokunst is 'vrij extreem', zoals hij het zelf zegt. Ja, je leest en ziet het goed. Johan Vlemmix wordt kutkunstenaar. "Elke vagina op de wereld is anders. Vagina's zijn de basis, ze zijn de scheppende factor van alles."
Geschreven door

"Ik heb een nieuwe kunstvorm bedacht", vertelt Vlemmix. "Het is iets dat nog nooit iemand gedaan heeft. Inmiddels heb ik samen met fotokunstenaar Petra Beenhakker honderd werken klaar."
Hamburger in krokodillenbekOp de foto's zijn gephotoshopte vagina's in allerlei situaties te zien: met een slang, in een hamburger, in de bek van een krokodil, in de Eiffeltoren, of zelfs met een baby. "Het zijn allerlei onderwerpen die je in de maatschappij tegenkomt", legt Vlemmix uit. "De basis is de vulva. Daaromheen wordt alles gecreëerd."
[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=wGbhxjmsB_w]
In mei opent in zijn stulpje Paleis Soestdijk II in Eindhoven een heuse galerie, waar onder de naam 'Vulvarious' alle vulva-kunstwerken worden tentoongesteld.
Succes in buitenland"Het is een beetje fout", beseft Vlemmix zelf ook. "Ik denk dat ik in Nederland helemaal af word geslacht hierom, maar in Amerika zijn ze al erg enthousiast. We mogen binnenkort in Miami gaan exposeren."
De oranjegek en ondernemer richt zich dan ook niet zozeer op ons land, maar vooral op het buitenland. "Hier gaan ze me uitlachen. Maar als het in het buitenland maar een succes wordt, ben ik tevreden." Eén van de gebruikte vagina's is overigens van een bekende Nederlandse vrouw, maar Johan wil niet zeggen wie.
Geen KoningsdagVanwege zijn nieuwe roeping slaat oranjegek Vlemmix dit jaar voor het eerst Koningsdag over. "Het waren prachtige jaren, maar het is mooi geweest. Willem-Alexander heeft dit jaar geen last meer van me. Ik denk dat hij daar echt ziek van is." Zijn afscheid als oranjefanaat kondigde hij overigens vorig jaar al aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.