Den Bosch wordt veiliger, maar inwoners voelen zich niet veiliger

24 april 2014 om 14:09
nl
Den Bosch wordt veiliger, maar dit ervaren inwoners van de stad nog niet zo. Bosschenaren geven hun buurt als het gaat om het gevoel van veiligheid gemiddeld een 6,7. Een cijfer dat vergelijkbaar is met twee jaar geleden. De beoordeling door bewoners van de wijk Hambaken blijft hier met een 4,8 enorm bij achter.
Geschreven door

Dit blijkt donderdag uit de Veiligheidsmonitor 2014 die Den Bosch heeft gepresenteerd. Het gevoel van veiligheid in de stad laat volgens de gemeente nog te wensen over.
Zo voelt bijvoorbeeld elf procent van de inwoners van de Hambaken  zich vaak onveilig. In heel Den Bosch ligt dit percentage op drie procent. Volgens de gemeente zou dit maximaal twee procent van de Bosschenaren mogen zijn.
Veiligheidsgevoel blijft achterHet veiligheidsgevoel dat Bosschenaren hebben, komt volgens de cijfers in de Veiligheidsmonitor niet overeen met de daadwerkelijke criminaliteitscijfers. Uit deze cijfers blijkt namelijk dat de stad wel veiliger wordt. Zo daalde het aantal woninginbraken in de stad in de afgelopen twee jaar met meer dan dertig procent.
In de veiligheidsmonitor zijn gegevens van politie en een enquête onder inwoners verwerkt. Het onderzoek wordt elke twee jaar uitgevoerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.