Lintjesregen in Brabant van 2004 tot en met 2014: van Frans Bauer tot en met... ?

25 april 2014 om 08:00 • Aangepast 24 april 2020 om 12:05
nl
Vrijdag staat in het teken van de jaarlijkse lintjesregen. Door de jaren heen hebben heel wat bekende Brabanders al een lintje ontvangen. Zo zijn onder andere Albert Verlinde, Sandra Reemer en Frans Bauer al gedecoreerd. En wat te denken van boswachter Frans Kapteijns. Omroep Brabant zet de 'lintjesbuien' van de afgelopen tien jaar op een rijtje.
Geschreven door

Het is nog even afwachten wie er in 2014 allemaal een lintje krijgt. Vanaf vrijdagmiddag twaalf uur kan je een complete lijst vinden op de site van Omroep Brabant.
2013: Bedenker Boom Boom Balloon& burgemeester Frans Ronnes Vorig jaar kregen 603 Brabanders een lintje opgespeld. De hoogste onderscheiding die vrijdag 26 april 2013 werd uitgereikt in onze provincie was die van Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Deze eervolle benoeming ging naar Guus Beute uit Biezenmortel en Theo Engelen uit Cuijk. Guus Beute is neurochirurg in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Professor doctor Theo Engelen is hoogleraar Economische, Sociale en Demografische Geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
In Breda kreeg dominee Frans Rookmaaker een lintje opgespeld. Het grote publiek kent Rookmaaker vooral als bedenker van het spel Boom Boom Balloon. Burgemeester Frans Ronnes van Haaren werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
2012: Rinus RasenbergVrijdag 27 april 2012 kregen 656 mensen een koninklijke onderscheiding. De hoogste onderscheiding, die van Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, werd toegekend aan professor Figdor uit Den Bosch. Hij is één van de belangrijkste experts ter wereld op het gebied van het zichtbaar maken van menselijke immuunsystemen. De bekendste Brabander die een onderscheiding kreeeg in 2012 was zanger Rinus Rasenberg uit Drimmelen die zich Ridder in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen.
2011: Burgemeester Ton Rombouts& Addy van den KrommenackerIn Brabant zijn op 29 april 2011 577 koninklijke onderscheidingen uitgereikt tijdens de jaarlijkse lintjesregen. De hoogste onderscheiding die toen in Brabant werd uitgereikt, was die van Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Econoom Lans Bovenberg uit Breda en medisch wetenschapper Maurits Allessi uit Waalre kregen die titel. Ook burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch en mode-ontwerper Addy van den Krommenacker uit diezelfde stad hebben toen een koninklijke onderscheiding gekregen.
2010: Albert Verlinde& Frans de WaalOp 29 april 2010 kregen 683 mensen een koninklijke onderscheiding in Brabant. De bekendste Brabander die toen een lintje kreeg, is musicalproducent Albert Verlinde uit Cromvoirt. Hij werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De hoogste onderscheiding was voor Bosschenaar Frans de Waal, die Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw werd.
2009: Frans Kapteijns& Eric van Damme In Brabant werden woensdag 29 april 2009 679 lintjes opgespeld. De hoogste onderscheiding in Brabant, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, werd toen toegekend aan Eric Van Damme, professor aan de Universiteit van Tilburg. Andere bekende Brabanders die toen koninklijk zijn onderscheiden zijn boswachter Frans Kapteijns uit Oisterwijk, oud-zwemkampioene Annemarie Verstappen, burgemeester Herman Klitsie uit Oss en NAC-stadionomroeper Ad Boot.
2008: Burgemeester Ruud VreemanBijna 700 Brabanders werden vrijdag 25 april 2008 koninklijk onderscheiden. Bekende namen waren tekstschrijver Herman Pieter de Boer uit Eindhoven (Officier in de Orde van Oranje-Nassau), levensliedzangeres Mien Oostvogels uit Roosendaal (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) en burgemeester Ruud Vreeman van Tilburg (Officier in de Orde van Oranje-Nassau). De hoogste onderscheiding was voor professor dr.Kleijnen, hoogleraar Simulatie en Informatiesystemen aan de Universiteit van Tilburg. Hij werd Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
2007: Jan Wolter WabekeIn 2007 zijn in Brabant 684 mensen in 68 gemeenten koninklijk onderscheiden. Het merendeel van de gehuldigden werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast kregen 53 mensen de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zes mensen kregen de titel Officier in de Orde van Oranje-Nassau, onder wie ombudsman Jan Wolter Wabeke.
2006: Peter Swinkels& Sandra ReemerVrijdag 28 april 2006 kregen 690 mensen een koninklijke onderscheiding in Brabant. Onder hen waren zangeres Sandra Reemer uit Sint-Michielsgestel, Bavaria-directeur Peter Swinkels uit Gemert-Bakel en zigeunerwoordvoerster Lalla Weiss uit Best.
2005: Rutger van Santen& Rini WagtmansIn Brabant kregen vrijdag 29 april 2005 631 mensen een koninklijke onderscheiding. De hoogste onderscheiding was voor professor Rutger van Santen, de vertrekkende rector-magnificus van de Technische Universiteit Eindhoven. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Oud-wielrenner Rini Wagtmans uit Sint-Willebrord werd in Den Haag onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
2004: Frans BauerZanger Frans Bauer uit Fijnaart werd donderdag 29 april 2004 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In Brabant kregen deze donderdag 537 mensen een koninklijke onderscheiding. De hoogste uitgereikte onderscheiding was die van Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zes Brabanders kregen die onderscheiding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.