Video

Werkstraf voor speler FC Schadewijk Oss na schoppartij bij SES Langenboom

24 april 2014 om 15:19
nl
Michael G. uit Oss hoeft niet de cel in voor de mishandeling op het voetbalveld van SES Langenboom. De rechter legde hem 160 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden op. Justitie noemde de mishandeling poging tot doodslag, maar volgens de rechtbank is dat niet bewezen.
Geschreven door

De 30-jarige G. van FC Schadewijk uit Oss trapte ruim een jaar geleden tegen het hoofd van zijn tegenstander van SES Langenboom. G. maakte een overtreding op het slachtoffer. Toen die op de grond lag, kreeg hij een trap tegen zijn hoofd.
Voor het leven geschorstNa de overtreding en mishandeling gingen de spelers van beide teams met elkaar op de vuist. Ook werd de scheidsrechter bedreigd. Het bestuur van FC Schadewijk besloot twee spelers, onder wie Michael G., voor het leven te schorsen. Ook de KNVB schorste G. voor het leven.
Justitie eiste twee weken geleden anderhalf jaar cel vanwege poging tot doodslag. De rechter in Den Bosch ging daar niet in mee. Volgens de rechtbank had de speler niet de intentie om het slachtoffer van het leven te beroven. Alleen mishandeling is bewezen en daarom viel de straf fors lager uit.
Per ongelukVolgens advocaat Bart Frencken trapte zijn cliënt per ongeluk op het hoofd. Zijn cliënt zou uit woede op de grond hebben gestampt, dat het hoofd van het slachtoffer daar lag, had G. niet gezien.
De eis voor poging tot doodslag vond advocaat Bart Frencken daarom ook veel te zwaar: "Hij nam wel een risico omdat hij wist dat zijn tegenstander ergens bij hem in de buurt lag, maar client trapte maar één keer en de verwondingen waren niet zwaar."
Niet de eerste keerMichael G. is eerder ook veroordeeld voor onder meer een poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Het is niet duidelijk wat er toen is gebeurd. Ook is nog niet bekend of justitie en G. in beroep gaan tegen de uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.