Video

Rechtszaak moord Halsteren: zus slachtoffer emotioneel en gooit schoen naar verdachte

24 april 2014 om 15:39 • Aangepast 24 april 2020 om 12:05
nl
De zus van Vladimir, de man die om het leven werd gebracht bij psychiatrisch ziekenhuis Vrederust in Halsteren, kon haar emoties tijdens de rechtszaak donderdag niet bedwingen. Aan het einde van de zitting gooide ze schreeuwend een schoen naar de verdachte. Even daarvoor las ze een emotionele verklaring voor: "Het spijt me dat ik je niet uit die kuil kon halen en je de levensadem in kon blazen."
Geschreven door

In de verklaring vertelt de zus van Vladimir over de band die ze had met haar broer.
'Soms draai ik je nummer'"In elk hoekje van mijn herinnering verras je mij met een glimlach, een knuffel of gewoon met je aanwezigheid. Wanneer ik aan je denk, verlang ik naar jou en heel soms draai ik je nummer. Een moment van schijncommunicatie."
Ze beschrijft dat het voelt alsof ze in een slechte film is beland en dat ze niet geloofde dat het haar eigen broer was die was opgegraven in het bosgebied bij Vrederust. "Eerst kon ik zweren dat het niet jij was, daarna hoopte ik dat je niet had geleden en nu is zelfs mijn laatste hoop en wens weggevallen."
Verklaring verdachteDe verdachte verklaarde tijdens het begin van de zitting hoe hij Vladimir heeft gedood. De officier van justitie eiste vier jaar cel en tbs met dwangverpleging. 19 mei doet de rechter uitspraak in de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.