Vier jaar cel voor gewelddadige overval Helmond, overvaller zat nog in proeftijd

24 april 2014 om 15:35
nl
Een 41-jarige Helmonder moet vier jaar de cel in een gewelddadige overval in juni vorig jaar. Samen met een andere overvaller overviel hij een 59-jarige bewoner van een huis aan de James Ensorlaan in Helmond.
Geschreven door

De bewoner deed op zondag 23 juni rond halftien 's ochtends de deur open toen er werd aangebeld. Hij werd direct door twee mannen de kamer in geduwd en vervolgens de trap op getrokken. Eén van de overvallers had een pistool bij zich, waarmee de man werd bedreigd.
Laptop en portemonnee meegenomenDe man moest op zijn bed gaan zitten, terwijl de overvallers de slaapkamers doorzochten. Daarna werd hij weer mee naar beneden genomen. De overvallers namen een laptop en een portemonnee met pasjes en contant geld mee.
Op onder meer de trui van het slachtoffer werd een bloedspoor gevonden, dat via een DNA-match te herleiden was naar de verdachte.
Niet z'n eerste overvalDe man is eerder veroordeeld voor woningovervallen. De overval in Helmond pleegde hij bovendien tijdens zijn proeftijd na een eerdere veroordeling. Hij moet daarom nog twee weken celstraf uitzitten van die veroordeling.
Volgens de rechtbank laat het gewelddadige karakter van de woningoverval zien dat de man er niet voor terugschrikt om geweld tegen anderen te gebruiken. Ook weegt de rechter mee dat de verdachte een kwetsbare man van 59 jaar met lichamelijke en cognitieve beperkingen heeft overvallen en het aangedane leed niet of onvoldoende inziet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.