Motorevenement Regenboogtreffen Gemert afgelast: ‘Met dank aan laffe gemeente’

24 april 2014 om 15:43
nl
Een motorevenement in Gemert gaat, net als veel vergelijkbare activiteiten, niet door. De vergunning om het zogeheten Regenboogtreffen te organiseren is door de gemeente ingetrokken. Het jaarlijkse motortreffen zou van 9 tot en met 11 mei gehouden worden.
Geschreven door

Het 'Regenboogtreffen' wordt al jarenlang georganiseerd door MC Rainbowriders, een Helmondse motorclub. Het evenement zou voor de 34e keer op de Koksehoeve gehouden worden.
Lid Mark van de Kerkhof is zwaar ontdaan door het nieuws. "Met dank aan de laffe gemeente Gemert mag het niet doorgaan", laat hij teleurgesteld weten.
Er werden zo'n tweehonderd tot driehonderd motorrijders verwacht, behalve uit Nederland ook uit België, Duitsland, Denemarken en Zweden. "Dit is een behoorlijke financiële strop voor onze organisatie. Dit is te belachelijk voor woorden."
Harleydag ook verbodenEerder verbood de gemeente Helmond de jaarlijkse Harleydag in Helmond met Pasen, omdat de komst van beruchte motorclubs als Satudarah of No Surrender werd gevreesd.
Ook soortgelijke evenementen in Cuijk en Aarle-Rixtel werden op het laatste moment afgelast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.