Studenten Avans Hogeschool Breda ontwikkelen site Time100 van wereldberoemd tijdschrift

24 april 2014 om 15:49 • Aangepast 24 april 2020 om 12:05
nl
Studenten en docenten van Avans Hogeschool in Breda hebben de website Time100 ontwikkeld. Hierop staat een lijst met de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld. Het wereldberoemde Time Magazine stelt deze lijst ieder jaar samen.
Geschreven door

De lijst staat sinds donderdagmiddag online. Dat meldt Avans Hogeschool. Studenten en docenten van de opleiding Communicatie en Multimedia Design (CMD) hebben de site gemaakt.
Docent Frederik Duerinck was degene die in contact kwam met Time Magazine. Hij bezocht een presentatie van Time in Amsterdam en trok de stoute schoenen aan door een medewerker te benaderen.
Media en vormgeving"Ik gaf aan dat we zeer getalenteerde studenten en docenten hebben die geïnteresseerd zijn in de laatste ontwikkelingen op het gebied van media en vormgeving", vertelt Duerinck. "Uiteindelijk is er een samenwerking ontstaan."
"Dat kan ook, want in deze tijd speelt de locatie van waar je werkt een minder prominente rol", legt docent Luuk Bouwman uit. "Je kunt als school in Breda ineens heel goed internationaal meedoen."
Strikt geheimDe studenten hebben de afgelopen maanden in het geheim aan de site gewerkt. De ideeën mochten, net als de vormgeving, tot de lancering niet uitlekken.
De groep studenten had een speciale ruimte ingericht die alleen toegankelijk was voor de betrokken studenten en docenten. De ramen waren afgeplakt om de ideeën voor en de vormgeving van de site strikt geheim te houden. "En dat is gelukt", aldus Duerinck.
De opleiding CMD heeft de afgelopen maanden een zogeheten Netlab opgericht. Dit is een plek waar interactieve nieuwsverhalen en documentaires worden gemaakt. De website van Time100 was het eerste project in dit nieuwe Netlab. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.