Video

Brabantse scheurneuzen winnen prijs na prijs

29 april 2014 om 08:00 • Aangepast 24 april 2020 om 12:06
nl
Ze zijn elkaars beste vriend en ze scheuren samen langs de circuits. Patrick den Biggelaar uit Made en Frank Wouters uit Baarle-Nassau rijden samen (Big Tuned) in de Late Model V8. Supersnelle wagens met een gestroomlijnd uiterlijk. De oude racewagen van Frank deed het niet goed en zo ontmoette hij Patrick. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Zowel buiten als op de baan. Op de baan scheelt het soms maar enkele centimeters als de twee met 200 kilometer per uur strijden wie er met de eerste plaats vandoor gaat.
Geschreven door

Dat de twee vaak meedoen om de prijzen is op de racebanen in het land algemeen bekend. Met hun karakteristieke wagens, wit met zwarte motorkap, zijn ze bekend in het circuit. "Mijn vader crosste vroeger ook", vertelt Den Biggelaar. "Zijn auto zag er ongeveer hetzelfde uit. Als eerbetoon wilden wij onze wagens ook zo maken."
Kersverse vadersPatrick en Frank zijn nog niet zo lang geleden voor het eerst vader geworden, Patrick van dochter Puck en Frank van zoontje Sem. Toch weerhoudt dit de snelle jongens niet van waaghalzerij op het circuit. Soms lijkt het alsof de wagens maar enkele centimeters van elkaar verwijderd zijn met 200 kilometer per uur. "Ja, dat is het mooie ervan, als het dicht bij elkaar zit", lacht Frank. "Als het eigenlijk net niet kan en dan toch lukt," valt Patrick hem bij.
Stuivertje wisselenOmdat de twee zoveel winnen, moeten ze redelijk achteraan starten. Vanaf daar moeten ze zich een weg naar voren banen. Dit lukt hen iedere keer weer wonderwel. Als de twee op kop liggen is het vaak een race tussen hen. Wie er dan wint, kan verschillen. De ene keer Frank, de andere keer Patrick.
"Nou, Frank wint het het meest`, is Den Biggelaar eerlijk. `Ik heb nog wel eens een inkakmomentje en dan schrik ik wakker als we al aan het racen zijn."
Raceway VenrayBijna iedere maand zijn de wagens van het Big Tuned/team van Frank en Patrick te bewonderen op het circuit van Raceway Venray.
"Het is voor ons ook echt een dagje uit. Iedereen gaat mee, van vrouwen tot kids en andere familieleden. En die hebben we hard nodig. Voor een broodje of om banden te verwisselen of te tanken. Samen proberen we er iedere keer weer wat moois van te maken."App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.