Lekker warm tijdens Koningsspelen, Koningsdag overdag droog

24 april 2014 om 17:13
nl
Goed nieuws voor rommelmarkten, braderieën en andere feesten tijdens Koningsdag. Het lijkt erop dat het zaterdag overdag droog blijft. Ook de basisscholieren die vrijdag meedoen aan de Koningsspelen hebben geluk. Zij kunen genieten van een zonnetje en lekker warm lenteweer.
Geschreven door

Het wordt vrijdag een graad of 24 in Brabant. De kans bestaat zelfs dat we lokaal de eerste zomerse dag van dit jaar krijgen. Daarvoor moet het minimaal 25 graden zijn. "Ik verwacht dat we dat net niet gaan halen, maar het zou kunnen", zegt weerman Reinier van den Berg van MeteoGroup.
Koningsnacht kan nat wordenVoor iedereen die vrijdagavond Koningsnacht gaat vieren, bijvoorbeeld bij één van de vele feesten in Eindhoven of Tilburg Zingt, is er minder goed nieuws. Vrijdagavond wordt namelijk regen verwacht.
Koningsdag: overdag droog, 's avonds weer regenDan Koningsdag. In de vroege ochtend is het nog bewolkt. Plaatselijk is er kans op een buitje, maar in de loop van de ochtend breekt vanuit het zuidwesten de zon door. Zo is het bij een graad of 18 overdag prima toeven op Koningsdag.
Wie 's avonds nog steeds aan het feesten is, kan wel nat worden. Het is nog niet zeker hoe laat, maar in de loop van de avond wordt er weer bewolking en regen verwacht.
Waar moet je naartoe?Nog geen idee waar je dit weekend naartoe moet? We hebben de leukste oranje-evenementen in Brabant voor je op een rijtje gezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.