Video

'NAC-supporter' Robert Braber wil met RKC winnen in Breda: 'Desnoods met zes spitsen'

24 april 2014 om 18:27 • Aangepast 24 april 2020 om 12:06
nl
NAC Breda-RKC Waalwijk wordt zondag speciaal voor Robert Braber. Hij stond vroeger met een seizoenkaart op de tribune bij NAC, voetbalde in de jeugdopleiding van NAC en zijn vrienden zijn fanatiek supporter van NAC. Maar Braber zelf is nu speler van RKC.
Geschreven door

NAC-RKC is zónder deze extra sentimenten al een kraker van jewelste. RKC vecht al het hele seizoen tegen degradatie, NAC is de laatste weken in de gevarenzone terechtgekomen. De inzet van het duel van zondag is duidelijk: NAC kán zich definitief veilig spelen, RKC wíl ten koste van de club uit Breda de play-offs ontlopen. Robert Braber is natuurlijk niet van plan om NAC ook maar enigszins te ontzien.
'Met zes spitsen spelen'"Het is natuurlijk wel een bijzondere wedstrijd met extra lading", vertelt Braber. "Ik woon in Breda en ken de club door en door. Vrienden van mij zullen op de tribune zitten en die zullen niét voor mij zijn, maar dat maakt het wel extra leuk. We moeten er voor zorgen dat ook wij kunnen genieten van de ambiannce en zorgen dat we het publiek stil krijgen. Als we dat voor elkaar krijgen, hebben we het goed gedaan."
RKC Waalwijk staat nu zestiende. Als de club daar blijft staan, moeten de RKC'ers play-offwedstrijden spelen om een neiuw seizoen eredivisie veilig te stellen. Roda JC en NEC hijgen RKC in de nek, maar NAC - de nummer vijftien - is nog te passeren. Dan moét RKC zondag in Breda winnen. "De opdracht is duidelijk. Aan een gelijkspel hebben we niks", weet Braber. "We gaan dus vol voor de overwinning. Misschien niet meteen vanaf het beginsignaal, maar als het moet, gaan we in de eindfase met zes spitsen spelen."
'Puur voor de winst gaan'Hoewel RKC ook nog rechtstreeks kan degraderen, wil Braber zondag geen rekening houden met de concurrentie ónder RKC. "Ons doel is vijftiende worden en dus gaan we puur voor de winst in Breda."
Bij NAC Breda treft Braber onder andere vriend én oud-ploegenoot Henrico Drost. Braber lachend: "Met hem heb ik veel contact. Als we dus winnen kan ik hem extra zieken. Maar ik zeg daar nu niet teveel over, want dat zou hem ook extra kunnen motiveren. Maar ik merk wel dat hij de laatste weken wat minder spraakzaam is dan normaal. Wij willen hem zondag helemaal stil krijgen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.