Video

Koude oorlog NAC-RKC is begonnen: 'Braber, ik vermoord je'

24 april 2014 om 21:39
nl
Komende zondag spelen NAC Breda en RKC Waalwijk de wedstrijd van de waarheid. De ploegen treffen elkaar in Breda en hopen door winst de nacomepetitie te ontlopen. Henrico Drost (NAC) en Robert Braber (RKC) zijn vrienden, maar spelen dus tegen elkaar. Sinds een week zijn beide spelers elkaar op een leuke manier al flink aan het 'zieken'. "Hij mag wat mij betreft in de stront zakken".
Geschreven door

Volgens RKC'er Robert Braber is zijn maat Henrico Drost de laatste tijd al wat minder spraakzaam dan normaal. Als de Waalwijkers winnen, gaat hij hem extra 'zieken'. Drost lijkt niet erg onder de indruk en heeft nog wel een boodschap voor Braber. "Ik vermoord je, jongen", zo zegt hij met een flinke knipoog. "Ik zie je zondag!"
"Het begon vorige week al", vervolgt Drost. "Toen hebben we samen een Champions Leaguewedstrijd bekeken. Hij is me psychologisch aan het bestrijden. Druk bezig de druk bij ons neer te leggen. Dat moet je van je afhouden, want hij probeert je gek te maken. Nee hoor, het is wel leuk om er onderling over te ouwehoeren. Maar ja, de trainers weten genoeg. We hebben niet zoveel geheimen meer voor elkaar."
In de stront zakken"Een paar weken geleden zeiden we nog tegen elkaar dat we niet hoopten dat het op deze wedstrijd zou aankomen, maar dat is dus wel zo. Maakt niet uit", vindt Drost. "Ik vind RKC een hele mooie club, maar zondag telt het belang van NAC."
Zondag zal de vriendschap tussen Drost en Braber in ieder geval twee keer 45 minuten in de ijskast worden gezet. "Dan mag hij wat mij betreft in de stront zakken. Dat interesseert me niks. Dan zijn we net Italianen, dan bikkelen we ervoor", lacht Drost, die vorig seizoen nog voor RKC uitkwam.
App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.