Video

Heisa om gratis bruiloft in Eindhoven: geen prijs voor 'frauderende' winnaars

25 april 2014 om 00:44
nl
Een prijsvraag voor een gratis bruiloft heeft voor veel commotie gezorgd bij het Eindhovense stadsmagazine Licht op Eindhoven. Via likes op Facebook kon een compleet verzorgde trouwerij worden gewonnen. Eén paar zou hebben gefraudeerd met stemmen, waardoor het stel werd gediskwalificeerd. Maar dat lieten supporters van het paar niet zomaar gebeuren.
Geschreven door

Bij de makers van het blad kwamen dreigementen binnen. "Zowel per mail als telefonisch zijn er emotionele dreigementen geuit aan ons adres", laat de redactie in een mededeling op de site weten.
NepprofielenVolgens de redactie had het paar dat gratis in het huwelijksbootje wilde treden nepprofielen aangemaakt waarmee likes werden verworven. Daardoor stonden ze hoog op de lijst met kanshebbers voor zo'n gratis trouwerij.
Na de bedreigingen ziet het blad af van een prijsuitreiking. "We vinden zo'n feestelijk gebeuren geen platform om onvrede over de genomen beslissing te bediscussiëren en onenigheden uit te vechten." Er zal wel gewoon een winnaar aangewezen worden, maar de champagne en confetti worden weggelaten.
OnzinHet gediskwalificeerde stel is zich van geen kwaad bewust. "Wij zouden zelf zoiets nooit doen. Via internationale spelletjes zoals World of Warcraft hebben we mensen gevraagd op ons te stemmen. Er zijn dus veel stemmen van buitenlandse mensen gekomen die wij niet kennen."
Het stel zou volgens de organisatie meer dan honderd stemmen van nepprofielen hebben gekregen. Ook zegt het stel niets te weten van bedreigingen. "We waren heel boos en teleurgesteld over het besluit en hebben de organisatie gevraagd om bewijsmateriaal. Maar bedreigingen, nee, die komen niet van ons."
Wel iets betalenOverigens kunnen de winnaars de portemonnee niet op zak houden voor hun trouwfeest. De 'gratis' bruiloft bestaat uit flinke kortingen op trouwkleding, de taart en een feestlocatie. Alles bij elkaar heeft de prijs een waarde van ongeveer 1900 euro.
De organisatie bekijkt of ze volgend jaar weer een gratis bruiloft weg gaan geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.