Video

Champagnedouche voor hockeysters Den Bosch tijdens huldiging

25 april 2014 om 01:25 • Aangepast 24 april 2020 om 12:07
nl
De dames van HC Den Bosch zijn donderdagavond op het stadhuis in Den Bosch met champagne gehuldigd. De ploeg werd in het zonnetje gezet voor de landstitel, de titel in de zaal en de tweede plek in het Europees Kampioenschap.
Geschreven door

Om zeven uur werden de kampioenen op het bordes toegejuicht. Burgemeester Rombouts sprak de 'gouden' ploeg toe met lovende woorden. Sportwethouder Huib van Olden mocht van Rombouts de kussen uitreiken, "want daar is hij beter in." Coach Raoul Ehren ontving uit handen van de burgemeester een grote vlag van Den Bosch.
Ongekende prestatieVoorzitter Mieke vande Akker nam ook de microfoon en sprak over een 'ongekende prestatie' van haar ploeg, die met drie prijzen op het bordes stond. "Het begon moeizaam in het begin van het jaar, maar dan begint op een gegeven moment het treintje te lopen", sprak de voorzitter. "Als ze dan in de playoffs komen, staan ze er en komt er iets boven. Dan heeft de rest het nakijken."
Waar keepster Lizzy Koeton en Sabine Mol de kurk op de champagnefles hielden, spoot Maartje Goderie haar teamgenoten onder. [YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=kA00hzJFLUc]
Goderie stond voor de 12e keer op het bordes, maar ditmaal was haar laatste. Goderie heeft een punt achter haar carrière gezet.
TrioDe huldiging stond ook in het teken van de titel bij het zaalteam. Het is pas de tweede keer dat de titel in de zaal én de landstitel tegelijk zijn binnengehaald. "Op naar de trio", liet voorzitter Van de Akker dan ook weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.