Video

SPM Shoeters vernederen Leeuwarden in play-offs

25 april 2014 om 09:07
nl
De Bossche basketballers van SPM Shoeters hebben goede zaken gedaan. In het eerste duel van de kwartfinale van de play-offs was de ploeg veel te sterk voor Aris Leeuwarden: 110-63.
Geschreven door

Er is dit seizoen maar één doel voor de Shoeters: de landstitel. Maar om te spelen om het kampioenschap van Nederland moest de nummer twee van de reguliere competitie eerst afrekenen met de nummer zeven: Aris Leeuwarden.
Defensief sterkHet werd een eenvoudige avond in Den Bosch. Vooral dankzij het uitstekende en felle verdedigende werk, had de ploeg uit Leeuwarden zich de lange rit kunnen besparen. Ze stonden erbij en keken ernaar.
Met nog vijf minuten te gaan zette Tony Johnson de 100-56 op het scorebord. En het werd nog erger voor de ploeg uit Leeuwarden, de SPM Shoeters wonnen de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de play-offs met 110-63.
Energie"De energie was goed en alles wat we hadden afgesproken werkte", zei Kees Akerboom na afloop. "We speelden ze kapot."
Speler Stefan Wessels denkt al stiekem aan een kampioenschap. "We geloven allemaal in de titel, anders kunnen we net zo goed niet meedoen. Die prijs gaat naar Den Bosch, daar gaan we voor."
Halve finaleOmdat de kwartfinale van de play-offs wordt afgewerkt middels het 'best of three', is een zege zondag in Leeuwarden voor de Shoeters genoeg voor het bereiken van de halve finale.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.